Opublikowano Jeden komentarz

Pasta z ciecierzycy i pieczonej papryki

Pasta z ciecierzycy i pieczonej papryki

Pasta z ciecierzycy i pieczonej papryki, to jeden z prostych przepisów na przygotowanie pysznej pasty na bazie strączków. Ta pasta świetnie sprawdzi się na kanapkach, a w połączeniu ze świeżymi warzywami, stanowi śniadanie idealne.

Składniki:

  • Ciecierzyca ugotowana – 2 szklanki

  • Tahini – 2 łyżki

  • Papryka czerwona – 2 sztuki

  • Oliwa z oliwek – 2-3 łyżki

  • Przyprawy: sól, pieprz, oregano, kurkuma, czubryca czerwona

Przygotowanie:

  1. Papryki przekroić na pół, wydłubać ziarenka. Włożyć do naczynia żaroodpornego, dodać trochę wody i upiec do miękkości (około 180 – 200 st. C).

  2. Papryki zmiksować z resztą składników i doprawić.

 

 

1 komentarz do “Pasta z ciecierzycy i pieczonej papryki

  1. Przepis prosty, zdrowy i na pewno smaczny. Moje połączenie smaków:). Pozdrawiam ciepło!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.