Współpraca

Nazywam się Iwona Kibil i jestem dietetyczką

Od niemal 10 lat zaznajamiam ludzi z dietą roślinną. Prowadzę tego bloga, piszę artykuły, prowadzę wykłady, dodaję filmy na YouTube i podcasty, a także inne rzeczy związane z promocją diety roślinnej.

Od lat konsultuję pacjentów na dietach roślinnych, zarówno zdrowych, jak i z różnymi schorzeniami i dolegliwościami, m.in. insulinooporność, choroby tarczycy, choroby układu pokarmowego, zespół jelita nadwrażliwego. Prowadzę również konsultacje dla kobiet w ciąży, niemowląt i małych dzieci.

Napisałam dwie książki  (“Wege. Dieta roślinna w praktyce”, “Wegerodzina“ wydawnictwa PZWL) oraz współautorką kilka e-booków (możesz je znaleźć tutaj).

Sama również prowadzę wykłady i warsztaty na konferencjach naukowych.

Biorę udział również w różnych seminariach i eventach.

Jestem magistrem dietetykiem. 

Poza studiami stale poszerzam wiedzę biorąc udział w różnych konferencjach i szkoleniach zarówno polskich, jak i zagranicznych. 

Mam wieloletnie doświadczenie w pracy z pacjentami na diecie roślinnej.

Ukończyłam certyfikowany kurs specjalistyczny diety low FODMAP na Monash University.

Jeżeli chcesz się dowiedzieć, jakie szkolenia prowadziłam, lub w jakich uczestniczyłam zajrzyj do listy poniżej.

  • Żywienie w nieswoistych chorobach zapalnych jelit (NCZJ) z uwzględnieniem programu ModuLife jako metody leczenie żywieniowego w chorobie Leniowskiego-Crohna, 2021
  • Dlacego problem SIBO nawraca, 2021
  • Insulinooporność i endokrynopatie towarzyszące w gabinecie dietetyka, 2020
  • FODMAP Diet for IBS – Dietitian course, Monash University Australia, 2020-2021
  • SIBO Histamine Bi-Phasic Diet Masterclass, 2020
  • Plant-based Nutrition and Heart Disease, 2020
  • Healing Histamine Intolerance With Functional Nutrition
  • Small Intenstinal Bacterial Overgrowth, 2020
  • Clinical insight into vitamin B12, 2020
  • Advanced SIBO Case Management Course, 2020
  • Healing IBS with diet”, 2019
  • Step-By-Step treatment plan for SIBO, 2019
  • Understanding nutrition for hypothyroidism, 2018
  • Postępowanie dietetyczne we wrodzonych wadach metabolizmu – co dietetyk wiedzieć powinien?” / Sekcja Wrodzonych Wad Metabolizmu Polskiego Towarzystwa Dietetyki, 2017
  • Żywienie pacjentów z przewlekłą chorobą nerek, Gdański Uniwersytet Medyczny, Katedra Żywienia Klinicznego i Klinika Nefrologii, Transplantologii i Chorób Wewnętrznych, 2017
  • Standardy gastroenterologiczne, hepatologiczne i żywieniowe w praktyce lekarza rodzinnego i pediatry, Instytut Pomnik Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie, 2017
  • Warszawskie Dni Nauki O Żywieniu Człowieka, Warszawski Uniwersytet Medyczny, 2017
  • Konferencja dietetyki sportowej, 2017
  • Interpretacja parametrów biochemicznych w kontekście ryzyka chorób sercowo – naczyniowych, 2017
  • Gastroenterologia dziecięca, Żywienie i profilaktyka zdrowotna, 2017
  • Podstawy żywienia klinicznego w onkologii, 2017
  • Evidence-Based Nutrition: The Problem of Proof, 2017
  • Overview of the Nutritional and Health Attributes of Soy,  2017
  • Repetytorium z neurologii, 2017
  • Polimorfizmy i zaburzenia metylacji w schorzeniach mózgu, 2017
  • Cutting through the Cholesterol Confusion, 2017
  • Bariera krew-mózg-jelito. Implikacje terapeutyczne ze szczególnym uwzględnieniem probiotyków, 2017
  • Jak zaburzenia bariery jelitowej mogą wywoływać skutki ogólnoustrojowe – rola układu immunologicznego, 2017
  • Dietary Interventon for Type 2 Diabetes and its Complications, 2016
  • Zaawansowane terapie żywieniowe w autyzmie, 2017
  • Żywienie w cukrzycy typu 1, 2016
  • Rzadkie choroby metaboliczne, Uniwersytet Rzeszowski, 2016
  • Medyczne aspekty żywienia człowieka, 2016
  • Medicine and Vegetarian Nutrition, Berlin, 2016
  • Dopamine, Diabetes and Dementria, 2016
  • Zasady żywienia niemowląt i małych dzieci, Instytut Pomnik Centrum Zdrowia Dziecka, 2016
  • Nowości i kontrowersje w leczeniu nowotworów układu pokarmowego, 2016
  • Wyzwania i pułapki terapeutyczne w leczeniu zaburzeń odżywiania, Instytut Psychiatrii i Neurologii, 2016
  • Żywienie w chorobach tarczycy, 2015
  • Żywienie w chorobach autoimmunizacyjnych. Między koncepcjami patofizjologicznymi a evidence-based nutrition, 2015
  • Praktyczne aspekty diagnostyczne chorób w poradnictwie dietetycznym, 2015
  • Szkolenie z zakresu żywienia kobiet w ciąży i małych dzieci, 2014
  • Kompendium MBA, 2014
  • Dietetyka sportowa, 2014
  • Dieto coaching poziom I i II, 2014
  • Neuroendokrynoimmunologia w medycynie, Wydział Biologii Uniwersytet Warszawski, 2013
  • Zastosowanie diety low FODMAP na diecie roślinnej, IV Międzynarodowa Konferencja Naukowa Żywienie Bez Granic, 2021
  • Prowadzenie wykładu “Dieta roślinna a tarczyca”, Konferencja “Diety roślinne – wady i zalety”, 2020
  • Wystąpienie na X Ogólnopolskiej Konferencji Dietetyki Congressus Dietetica, 2020
  • Dieta roślinna a tarczyca, Konferencja “Diety roślinne – wady i zalety”, Warszawa, 2020
  • Dieta roślinna w chorobie Hashimoto, I Konferencja Medyczna w Gdyni: Choroby autoimmunizacyjne i alergie towarzyszące, Gdynia 2019
  • Monitorowanie pacjentów na diecie wegańskiej i wegetariańskiej, IX Ogólnopolska Konferencja Dietetyki Congressus Dietetica 2019, Łódź 2019
  • Dieta roślinna u dzieci,  I Międzynarodowy Kongres Polskiego Towarzystwa Medycyny Stylu Życia, Uniwersytet Medyczny, Warszawa 2019
  • Dieta roślinna w czasie ciąży, I Międzynarodowy Kongres Polskiego Towarzystwa Medycyny Stylu Życia, Warszawa 2019
  • Dieta roślinna u osób starszych, Dietetyka Gerontologiczna – Wyzwania i Szanse” Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego, Poznań 2019
  • Dieta wegańska w praktyce, Szkoła Medyczna, Opole, 2018
  • Jak zbilansować dietę kobiety ciężarnej i karmiącej na diecie wegańskiej?, IV Ogólnopolska Konferencja Standardy Leczenia Dietetycznego – Warszawa, 2018
  • Diety roślinne w żywieniu niemowląt i małych dzieci, I Konferencja Żywienie Niemowląt i Małych Dzieci w Praktyce, Łódź 2018
  • Dieta wegetariańska w insulinooporności, II Konferencja Insulinooporność Problem XXI Wieku – Warszawa, 2018
  • Whole-food, plant-based dla każdego, Uniwersytet Medyczny – SKN Medycyny Stylu Życia WUM – Warszawa, 2018
  • Skuteczna diagnostyka w gabinecie dietetycznym, Konferencja Food Forum, Poznań, 2017

Jak mogę Ci pomóc?

Publikacje

Konferencje

Spotkania

Eventy

Konsultacje

Skontaktuj się ze mną:

kontakt@wegecentrum.pl

tel. 733053928

Uwaga: Preferuję kontakt mailowy. Czasem nie odbieram telefonów. Jeżeli nie odbieram, wyślij mi sms (oddzwonię) lub maila.