Twarożek roślinny z tofu i warzywami
Co zazwyczaj pojawia się na Twoich kanapkach? Gotowa pasta warzywna czy raczej pasta przygotowana w domu? Niezależnie z której opcji korzystasz, koniecznie wypróbuj naszego przepisu na pyszny twarożek roślinny z tofu i warzywami. Świetny dodatek do kanapek, który przygotujesz w kilka minut.
Składniki:
-
Tofu – 200 g
-
Rzodkiewki – 60 g
-
Papryka – 100 g
-
Cytryna sok – 20 g lub więcej do smaku
-
Szczypiorek – 20 g
-
Przyprawy do smaku – sól, pieprz
Przygotowanie:
-
Tofu zmiksować wraz z sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem.
-
Warzywa pokroić dowolnie i dodać do twarożku.
-
Wszystko wymieszać i wstawić do lodówki, aby smaki się “przegryzły”. Idealnie byłoby przygotować twarożek wieczorem i zostawić na noc w lodówce.