Opublikowano Dodaj komentarz

Tofucznica z jarmużem i szczypiorkiem

Tofucznica z jarmużem i szczypiorkiem

Tofucznica z jarmużem i szczypiorkiem to świetna propozycja śniadaniowa i idealna alternatywa dla tradycyjnej jajecznicy. Tofu jest świetnym źródłem białka roślinnego. Wystarczy odpowiednio je doprawić, aby nabrało smaku i aromatu. Tajemnica udanej tofucznicy tkwi w przyprawach, ale również w dodatkach (jarmuż, warzywa). Przepis na tofucznicę z jarmużem możesz modyfikować, możesz dodać inne przyprawy, czy warzywa.

 

Składniki:

  • Tofu naturalne – 1 kostka

  • Jarmuż – 1-2 garści

  • Pomidor – 1 sztuka

  • Szczypiorek – ilość dowolna

  • Przyprawy: sól (lub kala namak), pieprz, kurkuma

Przygotowanie:

  1. Na patelnię wrzucić jarmuż i posiekanego pomidora, wlać trochę wody i poddusić warzywa.

  2. Kiedy warzywa zmiękną, dodać kostkę tofu rozgniecioną widelcem i doprawić.

  3. Posypać posiekanym szczypiorkiem.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.