Opublikowano

Dwu-składnikowe kotlety fasolowe

Dwu-składnikowe kotlety fasolowe

Składniki na 8 niewielkich kotletów:

  • 400g ugotowanej fasoli duży jaś
  • 200 g ugotowanego ryżu
  • 30 g kopru (może być mrożony)
  • Przyprawy (spore ilości): pieprz, sól, majeranek, cząber, czubryca zielona lub dowolne

Dwu-składnikowe kotlety fasolowe

Przygotowanie:

  1.    Piekarnik rozgrzać do 200C, tackę do pieczenia wyłożyć papierem.
  2.    Wszystkie składniki połączyć w dużej misce i zagnieść rękami masę na kotlety. Doprawić wedle uznania (nie bać się przypraw!)
  3.    Lepić kotlety, przełożyć na tackę i piec przez ok 20-25 min z każdej strony (kotlety można też usmażyć).

Autorka przepisu – Iwona Kibil