Opublikowano Dodaj komentarz

Kotlety z tofu i kaszy

Kotlety z tofu i kaszy

Kotlety z tofu i kaszy to nasza propozycja na roślinny obiad lub kolację. Wystarczy kilka składników, ulubione przyprawy i dodatki, aby powstał pyszny pełnowartościowy i zdrowy roślinny posiłek.

Składniki:

  • 1 kostka tofu (200 g)

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy (jaglanej lub bulgur)

  • Przyprawy: majeranek, kurkuma, sól, pieprz, oregano, bazylia, koperek (lub inne)

Przygotowanie:

  1. Składniki połączyć ze sobą, dodać przyprawy, wymieszać i spróbować.

  2. Kiedy masa będzie dobra, lepić w rękach kotleciki a następnie piec je w piekarniku (nagrzanym do 170 C przez 20 minut z każdej strony) lub usmażyć.

 


Autorka przepisu – Iwona Kibil

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.