Czekoladowe ciasto z fasoli bez pieczenia
Czekoladowe ciasto z fasoli bez pieczenia to zdrowy i smaczny deser, który przygotujesz błyskawicznie. Wystarczy zmiksować ze sobą wszystkie składniki, a potem schłodzić przygotowaną masę w lodówce.
Czekoladowe ciasto z fasoli bez pieczenia
Składniki (7-8 małych porcji):
-
1 szklanka ugotowanej fasoli czerwonej lub czarnej,
-
1/2 szklanki namoczonych rodzynek lub daktyli,
-
3 łyżki wiórek kokosowych,
-
1 duża łyżka kakao (lub więcej)
-
1 łyżka soku z cytryny,
-
2 łyżki mleka roślinnego nie słodzonego,
-
opcjonalnie aromat waniliowy lub migdałowy.
-
migdały zmielone lub sezam (opcjonalnie)
Przygotowanie:
1. Wszystko zmiksować, włożyć do formy i schłodzić.
2. Można schłodzić w zamrażarce (przez około godzinę), a dalej w lodówce.
3. Uwaga, jest to ilość na małą blaszkę ciasta (mini foremkę), ale nie da się tego zjeść dużo.
4. Prawdę mówiąc, jeden mały kawałek ważący 50 g wystarczy w zupełności.