Opublikowano Dodaj komentarz

Czekoladowe ciasto z fasoli bez pieczenia

Czekoladowe ciasto z fasoli bez pieczenia

Czekoladowe ciasto z fasoli bez pieczenia to zdrowy i smaczny deser, który przygotujesz błyskawicznie. Wystarczy zmiksować ze sobą wszystkie składniki, a potem schłodzić przygotowaną masę w lodówce.

Czekoladowe ciasto z fasoli bez pieczenia

Składniki (7-8 małych porcji):

  • 1 szklanka ugotowanej fasoli czerwonej lub czarnej, 

  • 1/2 szklanki namoczonych rodzynek lub daktyli,

  • 3 łyżki wiórek kokosowych, 

  • 1 duża łyżka kakao (lub więcej)

  • 1 łyżka soku z cytryny, 

  • 2 łyżki mleka roślinnego nie słodzonego, 

  • opcjonalnie aromat waniliowy lub migdałowy. 

  • migdały zmielone lub sezam (opcjonalnie)

Przygotowanie:

1. Wszystko zmiksować, włożyć do formy i schłodzić.

2. Można schłodzić w zamrażarce (przez około godzinę), a dalej w lodówce.

3. Uwaga, jest to ilość na małą blaszkę ciasta (mini foremkę), ale nie da się tego zjeść dużo.

4. Prawdę mówiąc, jeden mały kawałek ważący 50 g wystarczy w zupełności. 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.