Sałatka z resztek lodówkowych
Porady dotyczące diety roślinnej,  Przepisy

Sałatka z resztek lodówkowych

Sałatka z resztek lodówkowych

Często w lodówce zostają nam produkty z różnych posiłków (np. ziemniaki, fasolka, ciecierzyca, kalafior itp.). Można dodać do nich jakieś zielone warzywo (świeże lub suszone), trochę oliwy, majonezu wegańskiego, musztardy, przypraw i mamy gotowe danie. Warto robić takie rzeczy, żeby nie marnować żywności.

Sałatka jest bardzo prosta. Połączyłam różne składniki, które zostały mi z niedokończonych posiłków:

  • Fasolka szparagowa
  • Fasola biała ugotowana (lub z puszki)
  • Pomidorki koktajlowe
  • Oliwki
  • Troszkę wegańskiego majonezu do smaku (albo oliwa, awokado)
 

Pobierz darmowe materiały:

Przykładowy jadłospis roślinny 7-dniowy

Źródła żelaza w diecie roślinnej

Źródła wapnia na diecie roślinnej

Źródła kwasów OMEGA3 na diecie roślinnej

Suplementacja – dieta roślinna u dzieci

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.