Opublikowano Dodaj komentarz

Portobello faszerowane kaszą gryczaną i tofu

Portobello faszerowane kaszą gryczaną i tofu

Portobello faszerowane kaszą gryczaną i tofu, czyli jak przygotować pełnowartościowy i pyszny posiłek na kolację lub obiad. Przepis na portobello faszerowane kaszą, świetnie sprawdzi się na imprezach i spotkaniach towarzyskich. Kaszę gryczaną możesz wymienić na inną kaszę (jaglaną, perłową). Przyprawy możesz również modyfikować według własnych upodobań.

Składniki:

  • 4 pieczarki portobello

  • 100 g kaszy gryczanej

  • 180 g tofu wędzonego

  • 1 cebula szalotka

  • 150 g cukinii

  • Przyprawy: pieprz, sól, kurkuma, płatki drożdżowe, papryka wędzona

Portobello faszerowane kaszą gryczaną i tofu

Przygotowanie:

  1. Kaszę gryczaną ugotować.

  2. Tofu wędzone pokrojone w drobną kosteczkę poddusić na oliwie z szalotką, pieprzem, papryką wędzoną. Przełożyć do miseczki.

  3. Cukinię drobno pokroić i poddusić na patelni z kaszą gryczaną z dodatkiem koncentratu, soli, pieprzu, kurkumy.

  4. Faszerować pieczarki portobello, najpierw kaszą, a potem tofu (na wierzch). Można posypać płatkami drożdżowymi.

  5. Zapiekać ok. 25 – 30 minut 180 stopniach.


    Autorka przepisu – Katarzyna Rećko

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.