czteroskladnikowa_pasta_z_fasoli
Przepisy

Czteroskładnikowa pasta z fasoli

Pasty ze strączków (fasoli, ciecierzycy, czy soczewicy) to świetny sposób na wprowadzenie strączków do diety. Nie wymagają dużo czasu na przygotowanie, są smacznie i niezwykle pożywne.

Czteroskładnikowa pasta z fasoli to przepis, który idealnie sprawdzi się na kanapkach, czy jako dodatek do wrapów z warzywami.

Składniki:

  • 1 puszka fasoli czerwonej (220 g fasoli z zalewy, przepłukanej)
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki majonezu wegańskiego
  • 1 łyżeczka musztardy

Dodatki:

Posiekana natka pietruszki, sól i pieprz

Przygotowanie:

Zmiksuj wszystkie składniki (poza natką). Dopraw do smaku i dodaj posiekaną natkę.

czteroskladnikowa_pasta_z_fasoli

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *