Malinowe smoothie bowl z tofu
Malinowe smoothie bowl z tofu, to kolejny prosty przepis z wykorzystaniem tofu, którego niektórzy obawiają się ze względu na smak. Smoothie bowl to jedna z propozycji przygotowania tofu na słodko.
Malinowe smoothie bowl z tofu jest świetną propozycją śniadaniową lub rozwiązaniem na szybkie drugie śniadanie. A jeżeli preferujesz śniadania wytrawne, to polecam skorzystać z tych przepisów.
Wciąż nie masz pewności, czy soja jest bezpieczna? Koniecznie zajrzyj do tego artykułu.
Do przygotowania malinowe smoothie bowl potrzebujesz:
- 90 g tofu naturalnego
- 1 banan
- 1 szklankę malin mrożonych
- 2 łyżki nasion chia
- 2 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżka syropu klonowego (opcjonalnie)
- 100 ml napoju roślinnego bez cukru (np.: migdałowego, sojowego, kokosowego)
Dodatkowo:
- dowolne mrożone lub świeże owoce
- posiekane orzechy
- płatki migdałowe
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki zmiksuj ze sobą.
- Przełóż do miski, udekoruj świeżymi lub mrożonymi owocami.
- Posyp posiekanymi orzechami.
*Maliny możesz wymienić na dowolne owoce.
Poszukujesz sprawdzonych informacji na temat diety roślinnej albo gotowych jadłospisów? Zajrzyj do sklepu.
.