fbpx

Witaj na stronie poradni dietetycznej Wegecentrum!

Umów się już dziś:

kom: +48 733 053 928, kontakt@wegecentrum.pl

Konsultacje stacjonarne - Gabinet Zdrowy Styl

Warszawa. Targówek Zacisze, ul. Fantazyjna 24.

Warsztaty dieta wegańska w praktyce

UWAGA!

Najbliższe warsztaty odbędą się 14.09.2019 w Warszawie!

Diety roślinne od strony teoretycznej i praktycznej

Warsztaty skierowane są do osób, które mają minimum podstawową wiedzę z zakresu żywienia człowieka (dietetycy, żywieniowcy, wegetarianie, weganie oraz fascynaci żywienia). Przedstawiane są wyłącznie konkretne informacje dotyczące diety wegańskiej, poparte badaniami naukowymi i doświadczeniem prowadzącej.

Każdy uczestnik otrzymuje skrypt i certyfikat udziału w warsztatach.

Co zawiera program warsztatów:

  • Informacje poparte badaniami naukowymi i doświadczeniem prowadzącej,

  • Wskazówki na temat prowadzenia diety wegańskiej w różnych grupach wiekowych i stanach chorobowych,

  • Konkretne przypadki pacjentów, układanie jadłospisów i zbilansowanych posiłków, propozycje połączeń produktów,

  • Informacje na temat alternatywnych odmian diet wegańskich (dieta surowa, 80/10/10, Pegan diet, Ornisha, Esselstyna, Barnarda, Fuhrmana itp.),

  • Wskazówki na temat prowadzenia diety roślinnej w różnych schorzeniach (insulinooporność, dna moczanowa, niedoczynność tarczycy, miażdżyca i nadciśnienie)

  • Przykładowe 7-dniowe jadłospisy dla osób zdrowych w różnych grupach wiekowych oraz osób obciążonych schorzeniami (przykłady jadłospisów dla niemowląt, małych dzieci, kobiet w ciąży i laktacji, osób chorych na choroby układu krążenia, niedoczynność tarczycy, dnę moczanową, insulinooporność).

  • Informacje na temat niezbędnych suplementów.

Agenda warsztatów:

Każdy moduł zawiera zarówno część teoretyczną jak i praktyczną, zalecenia dotyczące suplementacji i spożycia składników odżywczych poparte są standardami, badaniami naukowymi oraz doświadczeniem prowadzącej.

I CZEŚĆ – podstawy diety roślinnej:

  • Skłądniki, na które trzeba zwrócić największą uwagę podczas komponowania diety, informacje praktyczne i ćwiczenia w grupach,

  • Związki antyodżywcze w diecie wegańskiej (fityniany, goitrogeny, lektyny, szczawiany i inne),

  • Poprawianie przyswajalności składników odżywczych, nasion strączkowych, orzechów,

  • Co suplementować i kiedy, w jaki sposób.

II CZĘŚĆ – diety roślinne na różnych etapach życia:

  • Dieta dorosłych wegetarian i wegan –  czym różnią się wytyczne żywieniowe w porównaniu do diety tradycyjnej, jak zastosować je w praktyce,

  • Dieta kobiet w ciąży wegańskiej – na co zwrócić największą uwagę, czy ciąża wegańska oznacza niedobory, jakie suplementy są niezbędne, przykłady jadłospisów i opisy przypadków,

  • Dieta niemowląt i małych dzieci na diecie wegańskiej – na co zwrócić uwagę, z czym mogą być problemy, czym różni się od tradycyjnej diety, kiedy wprowadzać produkty, jakie suplementy są niezbędne, przykłady jadłospisów, opisy przypadków,

  • Samodzielne układanie jadłospisów dla wegan, przypadki pacjentów, wspólne omawianie.

III CZĘŚĆ – rozszerzenie tematu, różne odmiany diet wegańskich, diety znanych lekarzy (Ornish, Barnard, Fuhrman, Esselstyn), dieta surowa, zespół jelita drażliwego a dieta wegańska, różne schorzenia a dieta roślinna

  • Korzyści i zagrożenia związane z dietą surową i dietą 80/10/10. Na co zwrócić uwagę, czy jest bezpieczna, jak bilansować taką dietę, przykłady posiłków, przykłady jadłospisów, zaleceń i opisy przypadków,

  • Zespół jelita drażliwego a dieta wegańska, jak zbilansować dietę, z czym mogą być problemy. Przypadki pacjentów,

  • Nadciśnienie tętnicze, dna moczanowa, insulinooporność, niedoczynność tarczycy – na co zwrócić uwagę podczas komponowania diety

Biorąc udział w warsztatach zyskujesz umiejętność prawidłowego bilansowania wegańskiego jadłospisu, doboru produków i suplementacji. Nie ma możliwości, żebyś opuścił szkolenie bez tej wiedzy!

Warsztaty prowadzi Iwona Kibil, dietetyk z wielotetnim doświadczeniem w prowadzeniu diet roślinnych (wegańskich i wegetariańskich).

Prowadząca wykłady i warsztaty związane z dietą roślinną.
Sama stosuje dietę roślinną od wielu lat!

Uwaga !

Aby uzyskać certyfikat uczestnictwa w szkoleniu, należy uczestniczyć w pełnym wymiarze czasowym szkolenia (teoria + praktyka).

Przed zakupem biletu proszę zapoznać się z regulaminem usług dostępnym tutaj.

Zapisz się na kurs online

Sprawdź opinie uczestników szkolenia

“Polecam gorąco! Profesjonalizm w każdym calu, ogromna wiedza oraz przemiła atmosfera. Jedzenie wyśmienite dzięki któremu polubiłam gotować a zgubione kilogramy i centymetry mówią same za siebie.  Ten styl życia – wege – dzięki Iwonie stał się jeszcze lepszy “

Magda Beck

“Świetna atmosfera na szkoleniu, bardzo profesjonalne podejście, polecam!”

Paulina Mering

“Polecam serdecznie Panią Iwonę  Ogromna wiedza i super podejście.”

Iza Błaszkiewicz

“Warsztaty dot. diety roślinnej – bardzo interesujące, inspirujące i pełne bardzo przydatnych i cennych informacji. Serdecznie polecam wszystkim wege i wega, którzy chcą świadomie i zdrowo odżywiać się każdego dnia. Iwona Kibil to bardzo kompetentny specjalista, a przy tym sympatyczna i otwarta osoba. Polecam!”

Magdalena Kozlova

“Świetne szkolenie, ogromne pokłady wiedzy teoretycznej jak i wiele wskazówek praktycznych do zastosowania dla osób na diecie wegańskiej.

Serdecznie polecam!”

Bartłomiej Dorożyński

Co jest w cenie BILETu VIP?

Bilet VIP zawiera uczestnictwo w warsztatach oraz konsultację dietetyczną. Na konsultację umawiamy się online w dowolnym terminie z kalendarza.

 

Znajdź wydarzenia na Facebook’u

Zainwestuj w swoją wiedzę!

Facebook