Twarożek roślinny z tofu i warzywami
Przepisy,  Przepisy dla dzieci

Twarożek roślinny z tofu i warzywami

Co zazwyczaj pojawia się na Twoich kanapkach? Gotowa pasta warzywna czy raczej pasta przygotowana w domu? Niezależnie z której opcji korzystasz, koniecznie wypróbuj naszego przepisu na pyszny twarożek roślinny z tofu i warzywami. Świetny dodatek do kanapek, który przygotujesz w kilka minut.

Składniki:

  • Tofu – 200 g

  • Rzodkiewki – 60 g

  • Papryka – 100 g

  • Cytryna sok – 20 g lub więcej do smaku

  • Szczypiorek – 20 g

  • Przyprawy do smaku – sól, pieprz

 

Twarożek roślinny z tofu i warzywami

 

Przygotowanie:

  1. Tofu zmiksować wraz z sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem.

  2. Warzywa pokroić dowolnie i dodać do twarożku.

  3. Wszystko wymieszać i wstawić do lodówki, aby smaki się “przegryzły”. Idealnie byłoby przygotować twarożek wieczorem i zostawić na noc w lodówce.

 


Autorka przepisu – Iwona Kibil

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *