Witaj na mojej nowej stronie, z pozdrowieniami dietetyk Iwona Kibil.

Umów się już dziś:

kom: 793 - 117 - 145, kontakt@wegecentrum.pl

Gabinet Zdrowy Styl

Warszawa. Targówek Zacisze, ul. Fantazyjna 24. wt. 12:00-19:00.

wegecentrum.pl

Dietetyk – Konsultacje online i stacjonarne

Warsztaty dieta wegańska w praktyce

Diety roślinne od strony teoretycznej i praktycznej

Warsztaty skierowane są do osób, które mają minimum podstawową wiedzę z zakresu żywienia człowieka (dietetycy, żywieniowcy, wegetarianie, weganie oraz fascynaci żywienia). Przedstawiane są wyłącznie konkretne informacje dotyczące diety wegańskiej, poparte badaniami naukowymi i doświadczeniem prowadzącej.

Każdy uczestnik otrzymuje certyfikat udziału w warsztatach.

Na warsztatach znajdziesz:

  • informacje poparte badaniami naukowymi,
  • informację na temat prowadzenia diety wegańskiej w różnych grupach wiekowych,
  • omawianie konkretnych przypadków, układanie jadłospisów,
  • alternatywne odmiany weganizmu (dieta surowa, Pegan diet, Ornisha, Esselstyna, Barnarda, Fuhrmana itp.),
  • omówienie analogów mięsa, zamienników nabiału i produktów występujących często w diecie wegan,
  • obszerny skrypt.

Agenda warsztatów:

Każdy moduł zawiera zarówno część teoretyczną jak i praktyczną, zalecenia dotyczące suplementacji i spożycia składników odżywczych poparte badaniami naukowymi.

I CZEŚĆ – makro i mikro składniki najważniejsze w diecie roślinnej:

  • Białka, tłuszcze, węglowodany w diecie roślinnej. Na co zwrócić uwagę podczas bilansowania diety, czego w diecie roślinnej może być za mało lub zbyt dużo, ćwiczenia praktyczne i wspólne omawianie.
  • Związki antyodżywcze w diecie wegańskiej (fityniany, goitrogeny, lektyny, szczawiany i inne).
  • Poprawianie przyswajalności składników odżywczych, nasion strączkowych, orzechów.
  • Witaminy na które należy zwrócić szczególną uwagę będąc na diecie roślinnej.
  • Składniki mineralne na które należy zwrócić szczególną uwagę.
  • Co suplementować i kiedy, w jaki sposób.

II CZĘŚĆ – diety roślinne na różnych etapach życia:

  • Dieta dorosłych wegetarian i wegan – jak wygląda, co wykazują badania, czym różnią się wytyczne żywieniowe w porównaniu do diety tradycyjnej, jak spełnić wytyczne.
  • Dieta kobiet w ciąży wegańskiej – na co zwrócić największą uwagę, czy ciąża wegańska oznacza niedobory, jakie suplementy są niezbędne, przykłady jadłospisów i opisy przypadków.
  • Dieta niemowląt i małych dzieci na diecie wegańskiej – na co zwrócić uwagę, z czym mogą być problemy, czym różni się od tradycyjnej diety, kiedy wprowadzać produkty, jakie suplementy są niezbędne, przykłady jadłospisów, opisy przypadków.
  • Samodzielne układanie jadłospisów dla wegan i wegetarian, przypadki realnych pacjentów, wspólne omawianie.
  • Składniki mineralne na które należy zwrócić szczególną uwagę.
  • Co suplementować i kiedy, w jaki sposób.

III CZĘŚĆ – odmiany diet wegańskich, diety znanych lekarzy (Ornish, Barnard, Fuhrman, Esselstyn), dieta surowa, FODMAP,

  • Korzyści i zagrożenia związane z dietą surową. Na co zwrócić uwagę, czy jest bezpieczna, jak bilansować taką dietę, przykłady posiłków, przykłady jadłospisów, zaleceń i opisy przypadków.
  • FODMAP a dieta wegańska
  • Diety wegańskie znanych lekarzy – na czym polegają, dobre i złe strony takich diet, efekty zdrowotne, ciekawostki.
  • Niektóre choroby a diety wegańskie – jakie mogą być korzyści ze zmiany diety

IV CZĘŚĆ – dodatek – przegląd produktów dla wegetarian:

  • analogi mięsa – przegląd produktów,
  • inne produkty wybierane przez wegetarian (wegańskie sery, śmietany, itp.),
  • zamienniki nabiału.

Bilety:

  • studencki – 240 zł *,
  • normalny – 280 zł,
  • podwójny bilet normalny 540 zł,
  • podwójny bilet studencki 440 zł *.

* studentów prosimy o zabranie z sobą ważnej legitymacji
W cenie kursu są materiały szkoleniowe (skrypt, długopis), certyfikat udziału w szkoleniu, poczęstunek podczas przerw kawowych. Zajęcia mają charakter warsztatowy, dlatego obowiązuje limit miejsc (10 osób). Liczy się kolejność zgłoszeń. Miejsce warsztatów zostanie podane drogą mailową.

Istnieje możliwość zapłaty na miejscu w dniu warsztatów jednak należy wpłacić na konto bezzwrotną zaliczkę 50 zł.

O rezygnacji z warsztatów należy powiadomić najpóźniej na tydzień przed terminem.

Każdy moduł zawiera zarówno część teoretyczną jak i praktyczną, zalecenia dotyczące suplementacji i spożycia składników odżywczych poparte badaniami naukowymi.

I CZEŚĆ – makro i mikro składniki najważniejsze w diecie roślinnej:

  • Białka, tłuszcze, węglowodany w diecie roślinnej. Na co zwrócić uwagę podczas bilansowania diety, czego w diecie roślinnej może być za mało lub zbyt dużo, ćwiczenia praktyczne i wspólne omawianie.
  • Związki antyodżywcze w diecie wegańskiej (fityniany, goitrogeny, lektyny, szczawiany i inne).
  • Poprawianie przyswajalności składników odżywczych, nasion strączkowych, orzechów.
  • Witaminy na które należy zwrócić szczególną uwagę będąc na diecie roślinnej.
  • Składniki mineralne na które należy zwrócić szczególną uwagę.
  • Co suplementować i kiedy, w jaki sposób.

II CZĘŚĆ – diety roślinne na różnych etapach życia:

  • Dieta dorosłych wegetarian i wegan – jak wygląda, co wykazują badania, czym różnią się wytyczne żywieniowe w porównaniu do diety tradycyjnej, jak spełnić wytyczne.
  • Dieta kobiet w ciąży wegańskiej – na co zwrócić największą uwagę, czy ciąża wegańska oznacza niedobory, jakie suplementy są niezbędne, przykłady jadłospisów i opisy przypadków.
  • Dieta niemowląt i małych dzieci na diecie wegańskiej – na co zwrócić uwagę, z czym mogą być problemy, czym różni się od tradycyjnej diety, kiedy wprowadzać produkty, jakie suplementy są niezbędne, przykłady jadłospisów, opisy przypadków.
  • Samodzielne układanie jadłospisów dla wegan i wegetarian, przypadki realnych pacjentów, wspólne omawianie.
  • Składniki mineralne na które należy zwrócić szczególną uwagę.
  • Co suplementować i kiedy, w jaki sposób.

III CZĘŚĆ – odmiany diet wegańskich, diety znanych lekarzy (Ornish, Barnard, Fuhrman, Esselstyn), dieta surowa, FODMAP,

  • Korzyści i zagrożenia związane z dietą surową. Na co zwrócić uwagę, czy jest bezpieczna, jak bilansować taką dietę, przykłady posiłków, przykłady jadłospisów, zaleceń i opisy przypadków.
  • FODMAP a dieta wegańska
  • Diety wegańskie znanych lekarzy – na czym polegają, dobre i złe strony takich diet, efekty zdrowotne, ciekawostki.
  • Niektóre choroby a diety wegańskie – jakie mogą być korzyści ze zmiany diety

IV CZĘŚĆ – dodatek – przegląd produktów dla wegetarian:

  • analogi mięsa – przegląd produktów,
  • inne produkty wybierane przez wegetarian (wegańskie sery, śmietany, itp.),
  • zamienniki nabiału.

Bilety:

  • studencki – 240 zł *,
  • normalny – 280 zł,
  • podwójny bilet normalny 540 zł,
  • podwójny bilet studencki 440 zł *.

* studentów prosimy o zabranie z sobą ważnej legitymacji
W cenie kursu są materiały szkoleniowe (skrypt, długopis), certyfikat udziału w szkoleniu, poczęstunek podczas przerw kawowych.

Zajęcia mają charakter warsztatowy, dlatego obowiązuje limit miejsc (w Warszawie do 10 osób). Liczy się kolejność zgłoszeń.

Miejsce warsztatów zostanie podane drogą mailową.

Istnieje możliwość zapłaty na miejscu w dniu warsztatów jednak należy wpłacić na konto bezzwrotną zaliczkę 50 zł.

O rezygnacji z warsztatów należy powiadomić najpóźniej na tydzień przed terminem.

Warsztaty prowadzi Iwona Kibil, dietetyk z doświadczeniem w dietach wegańskich

Uwaga !

Wpłaty można dokonać na numer konta podany poniżej lub przez paypal. 

Aby uzyskać certyfikat uczestnictwa w szkoleniu, należy uczestniczyć w pełnym wymiarze czasowym szkolenia (teoria + praktyka).

Dokonując zakupu klient zobowiązany jest zapoznać się z regulaminem usług dostępnym tutaj.

Wygodna opłata przez paypal

Numer konta: 34 1460 1181 2025 5354 9712 0001

Nazwa: Wegecentrum
Tytuł: wege (miasto), imię i nazwisko uczestnika/uczestników

Dostępne terminy i miasta:

29.07.2017 (sobota) Warszawa godz. 9:00 – 16:00

26.08.2017 (sobota) Gdańsk godz. 11:00 – 18:00 (godziny mogą ulec zmianie)

09.09.2017 (sobota) Warszawa godz. 9:00 – 16:00

Facebook