Witaj na mojej nowej stronie, z pozdrowieniami dietetyk Iwona Kibil.

Umów się już dziś:

kom: 793 - 117 - 145, kontakt@wegecentrum.pl

Gabinet Zdrowy Styl

Warszawa. Targówek Zacisze, ul. Fantazyjna 24. wt. 12:00-19:00.

wegecentrum.pl

Dietetyk – Konsultacje Online

Warsztaty dieta wegańska w praktyce

Diety roślinne od strony teoretycznej i praktycznej

Warsztaty skierowane są do osób, które mają minimum podstawową wiedzę z zakresu żywienia człowieka (dietetycy, żywieniowcy, wegetarianie, weganie oraz fascynaci żywienia). Przedstawiane są wyłącznie konkretne informacje dotyczące diety wegańskiej, poparte badaniami naukowymi i doświadczeniem prowadzącej.

Każdy uczestnik otrzymuje certyfikat udziału w warsztatach.

Na warsztatach znajdziesz:

  • informacje poparte badaniami naukowymi,
  • informację na temat prowadzenia diety wegańskiej w różnych grupach wiekowych,
  • omawianie konkretnych przypadków, układanie jadłospisów,
  • alternatywne odmiany weganizmu (dieta surowa, Pegan diet, Ornisha, Esselstyna, Barnarda, Fuhrmana itp.),
  • omówienie analogów mięsa, zamienników nabiału i produktów występujących często w diecie wegan,
  • obszerny skrypt.

Agenda warsztatów:

Każdy moduł zawiera zarówno część teoretyczną jak i praktyczną, zalecenia dotyczące suplementacji i spożycia składników odżywczych poparte badaniami naukowymi.

I CZEŚĆ – makro i mikro składniki najważniejsze w diecie roślinnej:

  • Białka, tłuszcze, węglowodany w diecie roślinnej. Na co zwrócić uwagę podczas bilansowania diety, czego w diecie roślinnej może być za mało lub zbyt dużo, ćwiczenia praktyczne i wspólne omawianie.
  • Związki antyodżywcze w diecie wegańskiej (fityniany, goitrogeny, lektyny, szczawiany i inne).
  • Poprawianie przyswajalności składników odżywczych, nasion strączkowych, orzechów.
  • Witaminy na które należy zwrócić szczególną uwagę będąc na diecie roślinnej.
  • Składniki mineralne na które należy zwrócić szczególną uwagę.
  • Co suplementować i kiedy, w jaki sposób.

II CZĘŚĆ – diety roślinne na różnych etapach życia:

  • Dieta dorosłych wegetarian i wegan – jak wygląda, co wykazują badania, czym różnią się wytyczne żywieniowe w porównaniu do diety tradycyjnej, jak spełnić wytyczne.
  • Dieta kobiet w ciąży wegańskiej – na co zwrócić największą uwagę, czy ciąża wegańska oznacza niedobory, jakie suplementy są niezbędne, przykłady jadłospisów i opisy przypadków.
  • Dieta niemowląt i małych dzieci na diecie wegańskiej – na co zwrócić uwagę, z czym mogą być problemy, czym różni się od tradycyjnej diety, kiedy wprowadzać produkty, jakie suplementy są niezbędne, przykłady jadłospisów, opisy przypadków.
  • Samodzielne układanie jadłospisów dla wegan i wegetarian, przypadki realnych pacjentów, wspólne omawianie.
  • Składniki mineralne na które należy zwrócić szczególną uwagę.
  • Co suplementować i kiedy, w jaki sposób.

III CZĘŚĆ – odmiany diet wegańskich, diety znanych lekarzy (Ornish, Barnard, Fuhrman, Esselstyn), dieta surowa:

  • Korzyści i zagrożenia związane z dietą surową. Na co zwrócić uwagę, czy jest bezpieczna, jak bilansować taką dietę, przykłady posiłków, przykłady jadłospisów, zaleceń i opisy przypadków.
  • Diety wegańskie znanych lekarzy – na czym polegają, dobre i złe strony takich diet, efekty zdrowotne, ciekawostki.

IV CZĘŚĆ – dodatek – przegląd produktów dla wegetarian:

  • analogi mięsa – przegląd produktów,
  • inne produkty wybierane przez wegetarian (wegańskie sery, śmietany, itp.),
  • zamienniki nabiału.

Bilety:

  • studencki – 220 zł *,
  • normalny – 280 zł,
  • podwójny bilet normalny 540 zł,
  • podwójny bilet studencki 420 zł *.

* studentów prosimy o zabranie z sobą ważnej legitymacji
W cenie kursu są materiały szkoleniowe (skrypt, długopis), certyfikat udziału w szkoleniu, poczęstunek podczas przerw kawowych. Zajęcia mają charakter warsztatowy, dlatego obowiązuje limit miejsc. Liczy się kolejność zgłoszeń. Miejsce warsztatów zostanie podane drogą mailową.

Dostępne terminy i miasta:

08.04.2017 (sobota) Warszawa godz. 9:00 – 16:00


Uwaga !

Prosimy o wpłatę za bilety na poniższy numer konta:
Numer konta: 34 1460 1181 2025 5354 9712 0001

Aby uzyskać certyfikat uczestnictwa w szkoleniu, należy uczestniczyć w pełnym wymiarze czasowym szkolenia (teoria + praktyka).

Nazwa: Wegecentrum
Tytuł: wege (miasto), imię i nazwisko uczestnika/uczestników

Dokonując zakupu klient zobowiązany jest zapoznać się z regulaminem usług dostępnym tutaj.

Warsztaty prowadzi Iwona Kibil, dietetyk z doświadczeniem w dietach wegańskich

Facebook