Witaj na stronie poradni dietetycznej Wegecentrum!

Umów się już dziś:

kom: 793 - 117 - 145, kontakt@wegecentrum.pl

Konsultacje stacjonarne - Gabinet Zdrowy Styl

Warszawa. Targówek Zacisze, ul. Fantazyjna 24.

Wegecentrum

Dietetyk – konsultacje online i stacjonarne, diety roślinne

Ciasto z ciecierzycą

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Skład ciasta jest prosty i można go wymieniać dowolnie:

  • ·         3 szklanki (510g) Cieciorka produkt ugotowany
  • ·         1 – 1,5 łyżki   (23g) Rodzynki, suszone
  • ·         30g Kakao
  • ·         2 łyżki  (14g)   Wiórki kokosowe
  • ·         3 łyżki  (30g)   Olej rzepakowy
  • ·         70g  Mąka jaglana
  • ·         200g  Masło orzechowe
  • ·         100 – 200g Mleko sojowe opcjonalnie (nie zaszkodzi dodać, jak masa będzie zbyt zbita)
  • ·         5g      Proszek do pieczenia
  • ·         100g  Czekolada gorzka (polewa)
  •            szczypta soli

Ugotowaną cieciorkę trzeba zmiksować wraz z pozostałymi składnikami, rodzynki można wcześniej namoczyć. Kiedy masa będzie gotowa, należy ją włożyć do formy wyłożonej papierem i piec przez około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni Celsjusza. Na koniec zrobić polewę. Po prostu rozpuścić ulubioną czekoladę gorzką i polać nią ciasto.

 

 

 

Comments are closed.
Facebook
%d bloggers like this: